torstai 18. tammikuuta 2018

Äänestystä ja kisavalmisteluja

Pattaya Suomi-seura kartalla
Kuva: pattayasuomiseura.fi

Tänään tuli hoidettua kansalaisvelvollisuus, kun vuoden 2018 presidentinvaalien ensimmäisen kierroksen ennakkoäänestys alkoi (18-20.1.2018) eri puolilla Thaimaata, myös Pattayalla. Pattayan ennakkoäänestys oli ensimmäistä kertaa Pattaya Suomi-seuralla Pratumnakissa. Seura muutti sinne virallisesti viime vuoden syyskuussa Soi Wellcomen liepeiltä.

Aikaisemmin ennakkoäänestyspaikkana oli toiminut Second Roadin varrella oleva hotelli Pattayalla, jossa olikin hyvät ja tilavat paikat. Siihen nähden tämä uusi Pattaya Suomi-seuran  äänestyspaikka oli kyllä selvä huononnus edelliseen, mitä tiloihin ja järjestelyihin tulee. Se näkyi varsinkin tänään äänestyksen avauspäivänä, kun äänestäjiäkin oli yllättävän runsaasti.

Äänestys tapahtui kahdessa vaiheessa: varsinainen äänestys ja sitten äänestyspapereiden postitus. Itse äänestys sujui nopeasti, mutta sitten postituspapereiden täytön jälkeinen postitusjono oli armottoman pitkä ja hidas. Poistuessani äänestyspaikalta jono oli jo noin 50 metrin pituinen ja arvelisin että jonotus häntäpään porukalle kesti tunnin verran kuumassa auringossa. Itseltänikin se otti yli puolen tunnin, vaikka tuolloin jono oli noin puolta lyhyempi.

Outdoor Fest Sprint Run 2018
Kuva: rundidi.com

Äänestyksen jälkeen suunnistin välittömästi Pohjois-Pattayalle tuttuun Pattaya-saunaan. Siellä tein lyhyehkön kuntosaliharjoituksen ja sen päälle sauna. Paikalla on kaksi saunaa: tavallinen sauna ja höyrysauna. Kylmävesialtaatkin löytyvät, mutta niiden vesi on tähän aikaan vielä niin kylmää että meikäläinen kuumakalle ei niihin uskaltautunut.

Kuntosalin ja saunan jälkeen oli sitten vuorossa thaihieronta tutussa sokeitten paikassa. Hieronnan jälkeen tuntuikin jo siltä että mies olisi valmis viikonlopun juoksukisaan. Juoksukisaksi olen valinnut Outdoor Fest Sprint Runin, joka juostaan lauantaiaamuna 20.1.2018 Lumpini Parkissa Bangkokissa. Siellä olen juossut lukuisia kisoja, viimeksi joulukuussa. 

Matkana on kaikille 5 kilometriä, joka on lähes pikamatka kestävyysjuoksun harrastajalle. Huomenna pitäisi lähteä bussilla Bangkokiin. Sitä ennen on kyllä tarkistettava puhelimella että ilmoittautuminen juoksuun onnistuu vielä huomenna. Raportoin viikonloppuna kuinka hommassa ja juoksussa kävi, jos sinne asti pääsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti